alla mår bra

Ni kan andas ut. Soffan har kommit. Alla mår bra. Jag har konsekvent ljugit för alla som frågat om jag provsuttit. Ja men självklart, har jag sagt. Och du har mätt i trapphuset, så att du är säker att den går in? Absolut.

Men nu är soffan här och den är fin, bekväm och den gick in, dock med stor möda av budfirman. Jag fick så dåligt samvete av deras svettiga pannor och framförallt av deras ljud att jag gav dom en flaska bubbel. Givetvis en missriktad och fullkomligt självisk godhet, dels för att dom var två stycken, dels för att det är något med gåvor som manifesterar en ojämlikhet. Framförallt när gåvan ges för att stilla det egna dåliga samvetet. Liksom, här står jag och rotar i dom välfyllda skåpen och skäms, där står ni med ryggar som snart gör ännu ondare. Usch, jag borde låtit bli. Eller? Jag vet inte.

Jag borde väl burit soffan själv. Jag borde väl sluta tro att det går att resonera sig ur ett klassamhälle i efterhand. Liksom, stenarna ligger där dom ligger, en flaska vin och ett dubbelt dåligt samvete gör ingen skillnad. Usch, att skriva detta är ju ännu värre än gåvan! Jag vet inte.

Min oron är i allafall tillfälligt stillad. Jag skickade en bild på soffan till Malin, hon frågade: hur känns det? Jag svarade: som att få veta att jag inte har cancer.

Hur som helst, nog om mig och min bottenlösa skuld, låt oss fira: ska vi ha frågestund? Fråga vad ni vill, om det nu finns något att fråga mig som berättar allt. Men jag kommer bara svara på frågor som jag har ett intressant eller roligt svar på, då jag är mycket mån om att framstå som just sådan inför er.

Annons

18 reaktioner till “alla mår bra

 1. Jag tycker det var fint att ge dem lite bubbel, en trevlig gest och det är ändå tanken som räknas, eller hur? Och vem vet, kanske knäcker de den tillsammans efter jobbet nån dag och upptäcker nya, spännande sidor hos varandra😅

  Gillad av 1 person

 2. Hej 👋🏼
  Relativt nytillkommen läsare som uppskattar din blogg oerhört. Stort tack för fin läsning.
  Roligt med frågestund – men lite läskigt, hur vet man att man inte frågar för privat/närgånget/nyfiket? Berätta gärna mer om din utbildning och ditt jobb, en gång för hundra år sedan, eller i ett annat liv var det min drömframtid. Nu blev det inte så, men glatt att få inblick i den världen via din välskrivna blogg! 🥳

  Gilla

 3. Nyfiken på:
  Dina favoritförfattare.
  Favoritfilmer.
  Vad och vilka du inspireras av.
  Bland det svåraste du har gjort (med egen, riktad möda).
  Roliga resor du gjort och vill göra.
  Drömjobb och du om några år + några ytterligare år.
  Hur du skulle beskriva dig själv med tre ord och det coolaste på ditt CV (jag skriver guldmedalj i SM).
  Mest romantiska du varit med om.
  Intressanta uppfinningar och favoritverktyg i vården.
  Vad får dig glad?
  Godaste maträtten (att göra själv vs. bli bjuden på)
  Lifehacks.
  Varför läkare?
  Varför är det så svårt att bli gynekolog (kompisen ni firade)? (Ej relaterat: Avundas olika läkargrupper varandra?)
  Soluppgång eller solnedgång?
  Bästa schackdraget?
  Bästa apparna du vet om? (Och kanske inte använder.)
  Godaste glasstället i Malmö?
  Bästa koden? (Programmeringsspråk)
  Filosofiska frågor du vill ha svar på.
  Bästa julklappen.

  Gilla

 4. Vilka val skulle du göra om du vaknade upp i din 20-åriga kropp men har med dig alla dina erfarenheter och tankar (du har alltså rest tillbaka i tiden, fast i din egen tidslinje)? Du kommer leva om ditt liv men resten av världen kommer vara samma, tex covid kommer att hända.

  Gillad av 1 person

 5. Hurra för frågestund! Är jättenyfiken och ställer säkert alltför närgångna frågor. Tur då att du själv väljer vad du ska svara på!
  Bästa/sämsta med att vara läkare?
  Valfri reflektion från tiden som läkarstudent (så intressant med det du skrev om läkarstudenter och tentaplugg häromdagen)
  Din bostad, hur blev den din? Favoritrum och varför? Planer för hemmet, nu när soffan är på plats?
  Är du en tränande person och vad tränar du i så fall?
  Hur ser ditt liv ut om 10 år?
  Nu ska jag vanka runt och nervöst undra om du vill svara på någon av dessa frågor😊

  Gillad av 1 person

 6. Väldigt ambitiösa frågor här, känner mig därför som en party pooper när jag kommer här och vill veta mer om boken som du skriver/skrev innan den pausades. Vad är det för slags bok, hur går det, är det det svåraste du nånsin gjort?

  Gilla

 7. Vilken typ av person drar till sig din uppmärksamhet? Är det olika i olika sammanhang eller är du konsekvent? Vem (eller vilka) är personen som är anledningen till att du dras till just den typen av människa?

  Gilla

 8. Wow vad många intressanta frågor! Jag undrar vad du äter till frukost? Vad du tycker om frukost i förhållande till andra mål (fika, lunch, middag, snacks, aw, vickning)? Jag har fått för mig att du aldrig kollar på tv-serier eller film, men det är nog bara i min fantasi, så jag undrar om du rekommenderar något tv-serie- eller filmrelaterat?

  Gilla

 9. Utan att kunna komponera det som en fråga vill jag gärna läsa mer om dina analyser kring dagens bloggare. Vad och hur de skriver om saker. Din syn på det. Har fått mig en och annan ögonöppnare av dig där som jag är glad över.
  Tycker också om att läsa dina tankar kring dejtande. Jag har själv en teori som jag haft i många år då jag har rätt många vänner (kvinnor runt 30) som är singlar. De dejtar o vill gärna träffa någon. Men där de flesta de träffar ändå inte blir
  Något i slutändan. Min teori, med brasklappen att den nu låter helt sjuk när jag skriver den i text, är att det är det är ojämnvikt på ”marknaden”. Jag tror ändå på riktigt att det finns ett överskott av smarta, snygga kvinnor med bra värderingar som har ”jobbat på sig själva” , försörjer sig själva etc, jämfört med antalet män i liknande situation där ute. Vilket gör att det är så sjukt svårt som kvinna att träffa någon medan det ”käääänns” som att det går mkt lättare åt motsatt håll.

  Gilla

 10. Först och främst: Du och din blogg fascinerar mig, är otroligt intresserad av alla tankar du har? Kan inte säga varför, och jag är inte säker på att jag alltid håller med dig, men det är fängslande och du skriver så bra. Hursomhelst, nu har du fått så himla många bra frågor så jag bantar ner mina funderingar till tre:
  – Hur ”hemlig” är du med den här bloggen? Vet t ex dina vänner? Är du orolig att folk som du vet ska förstå vem du är? Är orolig att du ska sluta blogga pga detta och det får inte hända. hehe
  – Också nyfiken på tankar om kärlek och dejting. Vad är din kärleks”historik”? Lärdomar, tankar kring tvåsamhet? Samt övriga relationer till t ex vänner vore intressant att läsa om.
  – Vad tänker du om ~livet~ ur ett större perspektiv? Har du en vision om framtiden och hur du skulle vilja leva? Vad är viktigt för dig nu och framöver?

  Många tack för din blogg och dina texter, ser fram emot att läsa svaren på frågorna (nåja, de du väljer ut)!

  Gilla

 11. Älskar ditt sätt att skriva, är så glad att jag hittat den här bloggen. Jag skulle vilja veta vem du är på fester där du inte känner alla. Hur brukar du bete dig? Tycker du om att mingla? Tänker du mycket eller går du på känsla?

  Gilla

 12. Tack för en finfin blogg!!!

  -Vad tycker du är svårast just nu?
  – Vad tycker du är lättast just nu?
  – Hur skulle du spendera en helt egen oplanerad ledig dag?

  Ha en fin vårvecka ☀

  Gilla

 13. Hej! Så himla bra blogg. Gör du fortfarande AT i Köpenhamn? Vet du vad du vill specialisera dig inom?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s