lista om att skriva

Hur går det med skrivandet?

På ett sätt dåligt, i och med att jag precis har hoppat av skrivkursen. Det känns som att säga farväl till en familj. En förklaring är att inte kommer hinna med nya jobbet. Min skrivtid kommer var mindre: morgonmötet börjar 07.30, bussen tar en halvtimme. Jag måste ge det nya jobbet min odelade uppmärksamhet, i alla fall till en början.

En annan tanke är att jag vill få plats med ett annat sorts skrivande. Kursen på Öland är fantastisk i och med att man producerar stora mängder text och mottar stora mängder respons, nästan i direkt anslutning. Det är många saker som är bra med det. Men jag har på sistone känt mig sugen på ett annat sorts skrivande. Ett långsammare och hemligare skrivande. Vad händer om jag säger till mig själv: det här ska ingen annan läsa? Jag vill veta.

Ännu ett svar är att jag helt enkelt hoppade av för at jag tyckte att mitt skrivprojekt var dåligt. Jag blev osäker, rädd och lat och nu sitter jag här bakom efterkonstruktioner.

Vad gillar du att skriva om?

Jag tycker om att skriva om saker som händer, om saker folk säger och om saker folk inte säger. Och om tristess. Och om mode såklart. Tror ni det är svårt att få börja skriva krönikor på typ Elle.se? Antagligen.

Vad är svårt att skriva om?

Min mamma, jag är osäker på tonen. Blir det för terapeutiskt och sentimentalt? Det spelar förstås ingen roll nu när jag ska skriva hemligt. Och om min pappa och mina bröder. Men juste, nu är det nya tider. Ingen ska läsa. Jag får göra vad jag vill.

Den senaste tiden har det också varit svårt att skriva saker jag läser och ser. Jag har liksom tappat känslan för hur man kommenterar kultur på ett intressant sätt. Jag känner ett tydligt: ”bra” om jag gillar något, men sedan blir det så platt och allmängiltigt när jag ska motivera varför. Vad ska någon få ut av att läsa det här? Kanske är jag just nu lite kritisk mot själva formen, jag vill aldrig mer berätta vad någon annan ska tycka om något. Jag vill räcka dem en urläst bok och säga: ”här, gör vad du vill”, och så inget mer.

Gud så deppigt. Jag vill förtydliga att detta är en tillfällig sinnesstämning och inte en vision, jag älskar ju egentligen att prata om kultur.

Vad hoppas du att skrivåret 2023 ska ge?

Det hade varit kul att sammanställa några delar ur skrivprojektet till läsbara noveller.

Jag vill att bloggen ska bli bättre. Mer koncentrerad, ärligare, modigare och mycket vackrare.

Jag vill börja ett hemligt men noggrant dagboksliknade projekt.

Och jag vill skriva modekrönikor på Elle.se då. Det kan förstås bli svårt att sälja in min bildfria och tipsfria modejournalistiska filosofi. Kanske borde jag drömma större.

Annons

En reaktion till “lista om att skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s